Kémiai Kutató és Szolgáltató Kft.
Organofil Kft.
Labor címe:
   1045 Budapest
   Berlini út 47-49.
   3.épület 1.emelet 113.
Telefon:
   1/920-1640
Fax: +36-23-343-708
Email: mail@organofil.com
Skype: organofil

ecomCERT_MIR JEL 1_Organofil Kft

English version

palinkavizsgalatok.hu

 

1. Szintézis megrendelés alapján

A szerves kémia minden területéről származó vegyületet szintetizálunk megrendelésre grammostól kg-os méretig. Ezek az anyagok általában nem, vagy csak nagyon drágán szerezhetők be katalóguscégektől.

 

2. A termék első 100-200 grammjának szintézise, méretnövelés

Ha a kívánt vegyület egy kutatólaboratóriumban már grammos méretben előállt, és nagyobb mennyiség szükséges belőle, a következő lépés az anyag 100 grammos nagyságrendben való előállítása. Ennél a méretnél már nem lehet oszlopkromatográfiát alkalmazni, és néha a szintézis lépésein is változtatni kell. Ezek a kísérletek adják az alapját a későbbi méretnövelési eljárásoknak. A laboratóriumunk 10 literes méretig teljesen fel van szerelve, hatékonyságunk érdekében rendelkezésünkre áll GC, HPLC és NMR.

 

3. Optimalizálás

Egy kémiai eljárás méretnövelése előtt a reakció körülményeit optimalizálni kell. Az optimalizálás lehetséges céljai:

      • minimális költség mellett maximális kitermelés,
      • méretnövelhető, megbízható eljárások,
      • környezettudatosság, biztonsági megfontolások,
      • a fentiek adott kombinációja.

Ez a munkaterület megkíván bizonyos laboratóriumi tapasztalatokat, ipari tájékozottságot, a kísérleti módszerek alapos ismeretét és biztos analitikai hátteret. Laboratóriumunkban rutinosan használunk GC-t és HPLC-t, nemcsak a termékek analizálására, hanem a reakciók követésére is.

 

4. Szénhidrátkémia

Mint cégünk neve is mutatja, szívesen dolgozunk a szerves kémia különböző területein. Az utóbbi 3 évben részt vettünk egy jelentős szénhidrátkémiai projektben, egy biológiailag aktív oligoszacharid ipari megvalósításában. Ezzel jelentős szakmai tapasztalatra tettünk szert szénhidrátkémiai területen is.

 

5. Gyümölcspárlatok metanoltartalmának meghatározása

 

2010. őszétől mindenki főzhet otthon pálinkát bizonyos feltételek mellett. A főzéshez használt gyümölcscefrében sajnos mindig jelen van a mérgező metanol. Az ellenőrzött körülmények között párolt pálinka metanol tartalma minimális, az egészségre nem ártalmas mennyiségű. Az otthoni főzésnél nincs lehetőség a metanol tartalom ellenőrzésére. A pálinkában megjelenhetnek olyan egyéb szennyező egyben mérgező anyagok is, amik a rossz gyümölcs alapanyag és a helytelen erjesztés miatt keletkeznek. Tehát mielőtt fogyasztaná, ellenőriztesse a pálinka minőségét!

     a. Műszeres (gázkromatográfiás) vizsgálat:

       - metanol tartalom meghatározása;

       - mérgező illékony anyagok (hidrogén-cianid, acetaldehid, akrolein) kimutatása.

     b. Réztartalom mérés gyorsteszt módszerrel - kiegészítésként rendelhető a metanol mérés mellé.

A vizsgálat eredményéről bizonylatot készítünk és adunk át a megrendelőinknek.

 

Bővebben:a www.palinkavizsgalatok.hu  honlapon.

 

 

[Kezdőlap] [Szolgáltatások] [Termékek] [Bemutatkozás] [Elérhetőségek]